Forstoppelse hos baby

Babyer kan nemt få forstoppelse, hvis de får flaskemælk, eller når de går over til fast føde. Det er meget sjældent at børn, der udelukkende får brystmælk får forstoppelse, så hvis det sker, så er det værd at overveje at kontakte en læge. For brystbørn kan der godt gå dagevis mellem afføring, men det betyder altså ikke, at de har forstoppelse, hvis barnet er glad og godt tilpas.

Flaskebørn skal helst have afføring hver dag, så hvis der går længere end det, skal I være opmærksomme på, om barnet ser ud til at være generet af mavesmerter. Modermælkserstatningen er desværre ikke en perfekt erstatning for modermælk og er lidt sværere for barnets mave at fordøje. Det betyder, at forstoppelse vil forekomme oftere hos flaskebørn.

Forstoppelse hos børn, der får fast føde eller overgangskost, især i begyndelsen, mens deres mave vænner sig til det, vil ofte få hård mave, og nogle gange forstoppelse. I denne periode skal barnet have afføring hver dag. Det er vigtigt, at barnet får nok væske i denne periode.

Hvis barnet har forstoppelse vil afføringen være rigtig svær at komme af med, og det kan gøre ondt på baby. Afføringen kan være tyk og knoldet.

Hvis barnet er forstoppet kan det være en rigtig god idé at massere maven, masser blidt med uret ud fra navlen. Cykelbevægelser med benene kan hjælpe ligesom bevægelse i det hele taget er godt. Nogle gange kan det også hjælpe med et bad. Hvis det gør for ondt at presse kan barnet ubevidst holde afføringen tilbage for at undgå smerten. Varmen fra badet kan være med til at afslappe musklerne, så barnet ikke længere kan holde afføringen tilbage.

Written by admin on March 21st, 2011 with 1 comment.
Read more articles on Baby.

Related articles

1 comment

Read the comments left by other users below, or:

Get your own gravatar by visiting gravatar.com Tanja Nygaard
#1. May 4th, 2011, at 3:08 PM.

En anden måde hvorpå man kan forebygge forstoppelse og hård mave er at sikre, at barnet drikker tilstrækkeligt med vand. En fiberholdig kost sætter også tarmsystemet i gang. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/haard-mave.htm er det desuden vigtigt mælkeprodukter også give hård mave.

Leave your comment...

If you want to leave your comment on this article, simply fill out the next form:
You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .